Yogalærer som yrke

Marit Engen – Yogalærer student

Litt om meg og hvorfor jeg valgte Axelsons:

Jeg hadde lenge hatt et ønske om å lære yoga, men syntes det var utfordrende å tilegne meg kunnskaper via sosiale medier. Siden jeg bor på et tettsted med liten tilgang på yogatimer bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender. Grunnen til at jeg valgte Axelsons er at jeg utdanner meg til soneterapeut/refleksolog på skolen parallellt med yogalærerutdannelsen, og jeg er så fornøyd! Miljøet på skolen er så fint. Både elever og lærere er omgjengelige. Så må jeg tilføye at kunnskapsnivået til lærerne er rikt og allsidig. Når jeg reiser hjem etter samling, så sitter jeg igjen med masse ny og inspirerende informasjon.

 

Det beste med utdannelsen

Det beste med utdannelsen er følelsen av å komme hjem. Jeg setter stor pris på å få møte så mange flotte mennes- ker med samme interesser. Vi kan dele, samtale og samarbeide om det vi liker aller best. Det gir trygghet. For min del har det tilført så mye trygghet at jeg har turt å skape min egen bedrift, Balanse A.S. Jeg holder til på Sunndalsøra på Nordmøre, og kommer til å tilby refleksologi, yoga og kostholdsveiledning. Fokuset mitt vil være å jobbe helhetlig sammen med mennesker, hvor vi sammen arbeider oss mot et balansert liv på alle plan.

 

Det beste med å være yogalærer

Å kjenne på alle de positive forandringene som skjer i kroppen og sinnet. Jeg opplever at helsen blir bedre. Jeg har blitt sterkere og smidigere. Det er også godt å tørre og kjenne på de feminie sidene, og sensualiteten kommer mer opp til overflaten. Man blir kjent med sin egen kropp. Jeg opplever sterkere kjærlighet til medmennesket. Forhåpentligvis vil jeg få oppleve å videreformidle all denne gleden til de som ønsker å ta turen til meg.

 

 

– Et intervju med yogalærer Marina Axelson-Callum

Hvorfor valgte du å bli Yogalærer?

Det hele startet med at jeg fikk lungebetennelse, og som astmatiker fikk jeg problemer med pusten. Siden jeg bor på gård og har et fysisk arbeid med ridning og er mye utendørs, så krever det at jeg har en god pust og jeg vil jo fortsette og bo her og ikke flytte på grunn av dårlig pust. Når jeg så at Axelsons skulle tilby utdannelse til Yogalærer, så bare bestemte jeg meg! Jeg har aldri villet noe så mye siden jeg gikk min massasjeterapeut-utdannelse for mange år siden. Det første kurset var fullt, så jeg fikk plass på neste kurs som startet i Stockholm. Jeg prøvde yoga for første gang når jeg var 38 år og trente litt nå og da i en 5-års tid. Nå er jeg blitt 50 år og det er 7 år siden jeg trente yoga. Utdannelsen har betydd enormt for meg både fysisk og emosjonelt.

 

Har det skjedd noen forandringer etter at du startet på utdannelsen?

Etter utdannelsen har jeg trent regelmessig og spesielt så utforsker jeg øvelser som er bra for pusten. Jeg har hatt enorme forandringer i helsen siden jeg startet på utdannelsen. Pusten har blitt mye bedre og det er lettere for meg å bli kvitt slim – noe som tidligere var et stort problem. Jeg har blitt overrasket over hvor mye kroppen kan utvikle seg fysisk etter fylte 50 år, og spesielt har styrken i armene og ryggen blitt mye bedre. Jeg har blitt mer kjent med kroppens grenser som når jeg kan trene og ikke. Jeg har fått mer balanse i kroppen, blitt roligere og fått en bedre stresshåndtering. Og så liker jeg mitt eget utseende bedre – jeg synes jeg har blitt vakrere og fått en annen karakter, en bedre midje og det viktigste har vært at holdningen min har blitt så mye bedre. Spesielt siden jeg har astma så har jeg tidligere hatt en tendens til å synke litt sammen, noe som er vesentlig bedre. For meg var det spennende å lære om ulike yogaformer og spesielt læren om de ulike Ayurvediske kroppstypene og hvordan kostholdet påvirker kroppen. Yoga handler om disiplin og det var spennende å følge kroppens endringer og at det kan være ulikt fra dag til dag. I dag stoler jeg mer på kroppen min og hva jeg kan og ikke kan gjøre og hvor viktig det er å forbygge og varme opp.

 

Hva er det beste ved å jobbe som Yogalærer?

Jeg er selv et typisk ”sympatikus-menneske” som liker det fysiske og synes derfor det er spennende å jobbe med mennesker som har fysiske hindringer og vise at visse ting er mulig på tross av disse. Kanskje spesielt fordi jeg selv er terapeut også. Det er spennende å utforske kroppens muligheter. Et av mine forbilder – Yogagirl – Rachel Brathen har jeg blitt inspirert av. Emily Sky – styrketrener, er et annet forbilde som har inspirert meg. Min nye hobby er å google ulike øvelser og forsøke å utføre disse.

 

Hvem er det som deltar på en utdannelse til Yogalærer?

Det varierer veldig og alderen spenner fra 20 – 60 år på deltakerne. De fleste hadde gjort noe yoga tidligere og andre ikke. Styrkemessig så lå de fleste på lavt til middels nivå. Generelt så hadde alle en god utvikling i løpet av utdannelsen og mange tok utdannelsen for å ta vare på seg selv og ikke for å undervise. Men både jeg og flere med meg, endret seg underveis og driver i dag med undervisning.

 

Hvilke forkunnskaper må man ha for å gå utdannelsen til Yogalærer?

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper, men det er jo en fordel med erfaring fra yoga eller mindfulness/meditasjon. I løpet av utdannelsen var det viktig å trene yoga og mindfulness hjemme mellom samlingene, noe som ga raskere resultater både fysisk og mentalt.

 

Marina Axelson-Callum utdannet seg til yogalærer hos Axelsons, og utdannelsen har betydd enormt mye både fysisk og mentalt for henne. Hun har fått bedre pust som astmatiker og mer styrke, bedre balanse og holdning og liker sitt eget utseende mye bedre. Hun er blitt mye roligere og fått en bedre stresshåntering.

Marina er eier av egen kursgård, Axelsons Animal Massage School AB.

Etter fullført utdannelse kan elever registrere seg som RYT-200 (Registered Yoga Teacher, 200 hrs) hos Yoga Alliance, den mest velkjente internasjonale organisasjonen for kvalitetssikring av yogalærere og yogalærerutdannelser.

Etter fullført utdannelse kan elever registrere seg som RYT-200 (Registered Yoga Teacher, 200 hrs) hos Yoga Alliance, den mest velkjente internasjonale organisasjonen for kvalitetssikring av yogalærere og yogalærerutdannelser.

Axelsons Body Work School AS
Telefon: 23 10 36 20
E-post: info@axelsons.no